Dinkelrisotto med halstrad sej

Serverar: 4 portioner

Dinkel istället för ris funkar alldeles utmärkt till en risotto, mer smak och nyttigare!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1-2 msk rapsolja
  • 4 dl hel matdinkel eller hel dinkel (kallas även matvetedinkel)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 knippe sparris
  • 6-8 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl finriven västerbottensost eller annan lagrad ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 600 g färsk sejfilé
  • Vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och stek den på låg värme i olja tills den blir genomskinlig. Tillsätt dinkel och vitt vin och låt koka på svag medelvärme utan lock.
    2. Skär sparrisen i bitar. Koka upp buljongen och förväll sparrisen lätt. Ta upp sparrisen men spara buljongen. När vinet har ångat bort så tillsätter du buljongen så att det täcker dinkeln.
    3. Blanda ordentligt och låt småkoka under lock. Tillsätt mer buljong efterhand som den sugs upp av dinkeln. Efter ca 20 minuter är dinkeln färdig. Blanda i sparrisen samt osten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Salta och vitpeppra fisken och stek den i smör. Använder du fryst fiskfilé smakar den bäst om den långsamt får tina i kylskåp.
    5. Servera risotton med halstrad sej.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben