Halstrad tonfisk med tonfisksallad
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
Underbart lyxig rätt!
Ingredienser
500 g färsk tonfisk
Flingsalt
Färskmalen svartpeppar
100 g pinjenötter
2 st avokado
1 st gurka
Färsk koriander
Sesamolja
Vårlök
Dressing
0,5 dl japansk soja
Saft från 2 st lime
Instruktioner
Låt tonfisken ligga i rumstemperatur 30 minuter innan tillagning.
Krydda tonfisken med flingsalt och färskmalen svartpeppar. Halstra tonfisken hastigt tills den fått färg runtom, men fortfarande är helt rå inuti.
Skiva tonfisken så tunt som möjligt och lägg upp skivorna på ett fat.
Rosta pinjenötterna i en stekpanna.
Tärna avokado och gurka. Blanda med salt, peppar, pinjenötter och lite sesamolja. Lägg upp på serveringsfatet tillsammans med tonfisken.
Blanda soja och limesaft och skeda över fisken. Hacka vårlöken och strössla över fisken och salladen. Servera!
Liknande recept
smörgåstårta med tonfisk och äggröra
4.6
1 d
15-20
3
Fullkornspasta med tonfisk & citron
3.8
4
4
Halstrad Tilapia med dillstekt svamp
30 min
4
Smörgåstårta med tonfisk
4.5
2
Pasta al atún (tonfisk)
4.6
4
3
Smörgåstårta med tonfisk
4.7
12
3
Chipsgratäng med tonfisk
3.5
4
2
Pastasallad med spenat, tonfisk och räkor
15 min
1
Rissallad med skaldjur, tonfisk och modifierad rhode island-dressing
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!