Halstrad tonfisk med tonfisksallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart lyxig rätt!

Ingredienser

  • 500 g färsk tonfisk
  • Flingsalt
  • Färskmalen svartpeppar
  • 100 g pinjenötter
  • 2 st avokado
  • 1 st gurka
  • Färsk koriander
  • Sesamolja
  • Vårlök
  • Dressing
  • 0,5 dl japansk soja
  • Saft från 2 st lime
  • Instruktioner

    1. Låt tonfisken ligga i rumstemperatur 30 minuter innan tillagning.
    2. Krydda tonfisken med flingsalt och färskmalen svartpeppar. Halstra tonfisken hastigt tills den fått färg runtom, men fortfarande är helt rå inuti.
    3. Skiva tonfisken så tunt som möjligt och lägg upp skivorna på ett fat.
    4. Rosta pinjenötterna i en stekpanna.
    5. Tärna avokado och gurka. Blanda med salt, peppar, pinjenötter och lite sesamolja. Lägg upp på serveringsfatet tillsammans med tonfisken.
    6. Blanda soja och limesaft och skeda över fisken. Hacka vårlöken och strössla över fisken och salladen. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben