Varmrökt lax med risotto på dinkel, spritärter och dill
Serverar:
4 portioner
Laga en fräsch och snabb risotto med varmrökt lax.
Ingredienser
400 g rökt lax
6 dl matdinkel
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1,2 liter grönsaksbuljong
1 dl riven parmesan
100 g gröna ärter
30 g smör
2 msk olivolja
1 dl hackad dill
1 citron
1 msk citronjuice
2 tomater
30 g spenat
Salt
Citronklyftor
Instruktioner
Hacka schalottenlök och vitlök. Svetta med olivolja i en kastrull, slå på dinkel och buljongen. Låt koka under lock i 15 minuter.
Rör ner ärter och parmesan, smaka av med salt. Vänd ner smöret med hjälp av en slickepott. Tillsätt dill och smaka av med salt och citronsaft.
Bryt laxen och skär ner tomaterna i små kuber över risotton och servera med en citronklyfta. Toppa med spenat och dill.
Liknande recept
Varmrökt lax med potatis- & kaviargratäng
3
30 min
6
1
Minipajer med varmrökt lax
4
1
Ugnsstekt lax med dill
5
20 min
5
6
Sås till varmrökt lax
10 min
6
Paj med varmrökt lax
4.8
20
Kent´s dill och paprika lax!
5
45 min
4
2
Varmrökt lax med citronstekta potatis och romsås
4
Svensk tortilla med lax, dill och potatis
6-8
Lax i folie med färskpotatis, äpple och färsk lök, dill
5
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!