Varmrökt lax med risotto på dinkel, spritärter och dill

Serverar: 4 portioner

Laga en fräsch och snabb risotto med varmrökt lax.

Ingredienser

  • 400 g rökt lax
  • 6 dl matdinkel
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,2 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl riven parmesan
  • 100 g gröna ärter
  • 30 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 citron
  • 1 msk citronjuice
  • 2 tomater
  • 30 g spenat
  • Salt
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Hacka schalottenlök och vitlök. Svetta med olivolja i en kastrull, slå på dinkel och buljongen. Låt koka under lock i 15 minuter.
    2. Rör ner ärter och parmesan, smaka av med salt. Vänd ner smöret med hjälp av en slickepott. Tillsätt dill och smaka av med salt och citronsaft.
    3. Bryt laxen och skär ner tomaterna i små kuber över risotton och servera med en citronklyfta. Toppa med spenat och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben