Gyllene kycklingpilaff

Serverar: 4 portioner

Härligt ris med kryddiga smaker. 417 kalorier per portion 8 g fett 35 g protein 50 g kolhydrater

Ingredienser

  • 500g kycklingfilé
  • 1 msk + 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kanelstång
  • 6 gröna kardemummakapslar
  • 5 kryddnejlikor
  • 5 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 dl basmatiris
  • 1 kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i bitar, stek dem i 1 msk smör, salta och peppra. Lägg åt sidan. Skala och skiva löken. stek den mjuk och lätt gyllenbrun i 1 msk smör 2 minuter.
    2. Skala och skiva vitlöken, tillsätt den till löken och låt fräsa med 2 minuter. Tillsätt kanelstång, kardemummakapslar och nejlikor. Låt koka någon minut. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning.
    3. Skölj riset, tillsätt det i pannan och rör om ordentligt. Låt sjuda under lock ca 10 minuter, tills riset nästan är mjukt. Tillsätt kycklingen och låt sjuda ytterligare 5 minuter under lock.
    4. Plocka och strö över korianderbladen vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben