Grekisk kycklingpilaff (Kotópoulo Piláfi)

Serverar: 6-8 portioner

Också en av mina favoriträtter från Grekland!

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 kg kycklingfiléer skurna i småbitar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 nypa kanel
  • 1 nypa mald kryddpeppar
  • 2 hackade lökar
  • 3 msk tomatpuré
  • 6 dl kokande vatten
  • 3 dl långkornigt ris
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en stor tjockbottnad gryta och bryn kycklingbitarna lätt i 5-10 minuter, vänd dem då och då. Tillsätt salt och svartpeppar, kanel, kryddpeppar och rör om ordentligt.
    2. Tillsätt löken och fortsätt att bryna tills den blir mjuk. Rör i tomatpurén och det kokande vattnet. Lägg på locket och koka i 20 minuter, slå sedan i riset. Lägg på locket och sjud i ytterligare 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomkokt och riset mjukt.
    3. Koka utan lock de sista 10 minuterna så att såsen blir tjockare.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dolores 8 september 2009

    Lättlagat, gott och kalorisnålt-------- kan det bli bättre ?? !!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben