Kycklingsaltimbocca med tomatsås

Serverar: 4 portioner

Jag gillar kyckling på längden och på bredden ;-) det här är gott och lättlagat...

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer, ca 600 g
  • 4 stora skivor parmaskinka, ca 80 g
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Arla smör-& rapsolja oliv
  • 2 1/2 dl Kelda sås Tomato Treat
  • 125 g körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Lägg 1/2 skiva skinka och 2 basilikablad på varje kycklinglårfilé.
    2. Vik ihop och fäst med en tandpetare. Krydda med salt och peppar.
    3. Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Häll på sås. Koka på svag värme under lock ca 10 min.
    4. Vänd kycklingen ett par gånger under tiden. Dela tomaterna. Strö över tomater och resten av basilikan, hel eller strimlad. Servera med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben