Kycklingshepardspie med vitlök och örtpotatismos

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Det här receptet kommer först från Rachel Ray men det här är min lite modifierade version och med svenska mått. Det är lätt men ändå fyllande, massor med smak som passar unga som gamla! Det här är lätt en av mina favoritrecept någonsin.

Ingredienser

  • 1 kilo mjölig potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 kilo kycklingfilé delade i små bitar
  • 2,5 dl rivna morötter
  • 2,5 dl frysta ärtor
  • 2 dl hackad purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 tsk mjöl
  • 1,2 dl vitt vin
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk torkad dragon
  • 150 g färskost med vitlök och örter (typ Boursin)
  • 2 äggulor
  • 4 msk hackat bladpersilja
  • ca ½ dl mjölk eller kycklingbuljong
  • Salt
  • Peppar (Svart och vit)
  • Instruktioner

    1. Sätt på potatisen för att koka i saltat vatten tills den är mjuk. Häll sedan av potatisen och låt svalna.
    2. Sätt på ugnen på grill läge, 250 grader.
    3. Medan potatisen svalnar, stek kycklingen i en gryta tills den är gyllenbrun. Salta och peppra kycklingen.
    4. Tillsätt purjolöken, morötterna och ärtorna till grytan, rör om under tillagning i ca. 5 minuter. Häll blandningen i en stor ugnsform och smält smöret i pannan. Blanda sedan i mjölet och låt koka en stund under omrörning för att bilda en redning.
    5. Tillsätt kycklingbuljong, vin, Dijon senap, dragon. Häll tillbaka kyckling och grönsaksröran och blanda ihop. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.
    6. Tillsätt färskosten, äggulorna, persilja och mjölk till potatisen och mosa det tills moset är lent och fint. Smaka av med salt och vitpeppar.
    7. Häll kycklingsåsen i ugnsformen igen, toppa med moset och sätt in i ugnen i ca. 5 minuter tills den fått en fin gyllen färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tacomamman 7 oktober 2012

    Jag fick nog lite mycket vätska, blev väldigt likt barnmat... Smaken var god, särskilt moset. Nästa gång gör jag nog moset runt om och "stuvningen" i mitten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben