Kycklingspett med banan- och kokossås

Serverar: 4-6 portioner

Hemskt trevlig och lite annorlunda grillmat - särskilt såsen är fantastisk!

Ingredienser

  • Kycklingspett
  • Ca 800 g kycklingfilé
  • 40 ml soja
  • 40 ml sherry
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 3 små zucchini
  • Sås
  • 40 g kokosflingor
  • 1 banan
  • 5 msk mjölk
  • 150 g crème fraiche
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i lagom stora bitar. Rör ihop soja, sherry, salt och peppar och låt kycklingen marinera övertäckt i kylen över natten.
    2. Lägg 12 träspett i vatten 30 minuter innan du ska grilla.
    3. Tvätta zucchinin och skär dem i ca 1 cm tjocka bitar. Sätt zucchini- och kycklingbitar på spetten.
    4. Rosta kokosen litet i en stekpanna. Mosa bananen och blanda den med crème fraiche, kokos och mjölk. Krydda med cayennepepppar och salt. Spara lite kokosflingor som strös över såsen före serveringen.
    5. Grilla spetten och servera dem med såsen som tillbehör.
    6. Det är gott med en couscoussallad till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben