Kycklingspett med fruktig tomatsås

Serverar: 4-6 portioner

Tillägget av ananas ger den här tomatsåsen en god och fruktig smak, som passar bra till både stekt och grillad kyckling.

Ingredienser

  • Ca 20 träspett
  • 600 g kycklingfilé
  • ½ färsk ananas eller 3 ananasskivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm peppar
  • 3/4 tsk salt
  • Tomatsås med ananas
  • 1 dl ananasjuice
  • 1 msk japansk soya
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk muscovado-, farin- eller strösocker
  • 1 burk passerade tomater, 400 g
  • 2 krm salt
  • ½ krm peppar+ev finhackad chili
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Lägg träspetten i kallt vatten.
    2. Skär bort skalet från ananasen och skär den i bitar. Spara den juice som bildas.
    3. Lägg kycklingfiléerna mellan ett par smörpapper och banka ut dem lätt så att de blir jämntjocka. Skär sedan var och en tvärs över i 5 strimlor. Trä upp strimlorna i sicksack på spetten och avsluta varje spett med en ananasbit. Pressa vitlöksklyftan i oljan. Pensla spetten med oljan och låt dem ta smak en halvtimme.
    4. Sätt ugnen på 225°.
    5. Sås: Blanda ananasjuice, soya, vinäger, socker och de passerade tomaterna. Salta, peppra och ge såsen ett uppkok. Red av den med potatismjöl utrört i litet kallt vatten.
    6. Salta och peppra spetten, lägg dem på plåt och ugnsstek dem 10-12 minuter - eller grilla dem på grillen. Servera med såsen ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben