Kycklingspett med vitlökssås

Kycklingspett med vitlökssås

Ingredienser

  • 4 kycklingfilé
  • 8 bambuspett
  • Till såsen
  • 10 vitlöksklyftor
  • 4 dl Blue Dragon kokosmjölk 400 ml
  • ½ msk kycklingfond, koncentrerad
  • 1 msk maizena, utrört i 2 msk vatten
  • Instruktioner

    Rosta vitlöksklyftorna på svag värme i en tjockbottnad kastrull i ca 10 minuter. De skall bli svagt gyllenbruna och mjuka. Tillsätt fond och kokosmjölk och koka sakta i ca 10 minuter, red av med maizenaredning och låt åter koka upp. Häll över såsen i en mixer eller matberedare och mixa såsen slät. Trä upp kycklingen på spett, salta och peppra. Grilla spetten och servera dem med vitlökssås, ris eller nudlar samt grillade grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben