Labaneh i olja

En god mezerätt. En slags färskostbollar i kryddig olivolja som äts med bröd.

Ingredienser

  • 1 l grekisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • Marinad
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 kvist oregano
  • 3 chilifrukter
  • 1 lök
  • 4 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Täck en sil med en fuktig kökshanduk. Rör ihop yoghurt och salt. Häll massan i handuken och knyt ihop hörnen. Placera silen över en stor skål och låt yoghurten rinna av i 10-12 timmar. Forma massan till små bollar ca 3 cm i diameter. Pressa de oskalade vitlöksklyftorna lätt. Snitta chilin på längden. Skala löken och dela den i fyra delar. Varva alltsammans med bollarna i en 1-liters glasburk tillsammans med oreganon. Häll på olivoljan. Låt stå minst 24 timmar. Förvaras i kylskåp
    2. Serveras med bröd och oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben