Läcker äppelpaj

Serverar: 4 portioner

lite annorlunda klassiker i något nyttigare variant!

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • ½ dl råsocker eller brun farin
  • 2 tsk kanel
  • ½ dl flytande margarin
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk honung
  • extra: om du vill kan du strö på lite krossade linfrön eller solrosfrön , blir ännu godare
  • Instruktioner

    1. Skala och skär äpplena. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över kanle, råsocker/ brun farn och margarin i sagd ordning.
    2. Blanda ihop honung, vetemjöl och havregryn till en deg. Smula degen över äpplena.
    3. Grädda i ca: 20 min på 200 grader.
    4. Servera!! serveringstips: vaniljvisp / vanilj yoghurt / vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Escapade 7 maj 2011

    nja...ingen höjdare, det gick inte smula ut mjöl/havre/honungs blandningen så det vart stora klumpar som vart halvbrända och smakade mest bara mjöl inget vidare

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben