Läckra skaldjurstårtan (smörgåstårta)

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En sjukt god smörgåstårta med mkt skaldjur!

Ingredienser

  • 1 rund tredelad smörgåstårtbotten el ca 12 landgångsbröd
  • bordssmör
  • Fyllning 1
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde (Milda Visp om lättare variant)
  • ½ dl finhackad dill
  • 2 kokta finhackade ägg
  • 100 g finhackade kräftstjärtar (ca ½ burk)
  • Fyllning 2
  • 200 g oskalade räkor
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk färsk riven pepparrot
  • ½ dl majonnäs
  • Toppkräm
  • 2 dl kesella
  • ½ dl finhackad dill
  • ev resten av grädden
  • Garnering
  • 500 g oskalade räkor
  • 1-2 kokta ägg
  • 1 citron
  • 2 avokado
  • salladsblad
  • 100 g kräftstjärtar (ca ½ burk)
  • dillvippor
  • ev resten av grädden, spritsad
  • ev kallrökt lax om så önskas
  • Instruktioner

    1. Bred matfettet på tårtbottnarnas/landgångsbrödens båda sidor förutom undersidan på bottenskivan.
    2. Fyllning 1: Blanda ingredienserna och fördela på bottenskivan. Lägg på nästa tårtbotten/landgångsbröd.
    3. Fyllning 2: Skala och hacka räkorna och blanda med resten av ingredienserna. Fördela fyllningen på botten och täck med den sista botten/landgångsbrödet.
    4. Toppkräm: Blanda kesella & dill & ev grädde (om du inte vill spritsa grädden som garnering). Bred krämen över tårtan och runt om.
    5. Garnering: Skala räkorna. Skär äggen i klyftor. Dela citronen och skiva ena halvan. Skala och klyfta avokado och pressa resten av citronen på klyftorna så de ej missfärgas.
    6. Fäst salladsblad runt tårtan med de krusiga kanterna uppåt.
    7. Vispa grädden och spritsa runt ytterkanten, gör några dekorativa spritsrosor. (Detta behövs ej om du stoppat grädden i toppkrämen)
    8. Lägg räkor i två rader runt ytterkanten. Fördela ägg och avokadoklyftor i mitten och stick ner kräftstjärtar, citronskivor och dillvippor runt om.
    9. Dekorera ev med lax i rullar om så önskas.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben