Lätt äppelkaka utan smör

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

Försvinnande gott

Ingredienser

  • 1 Ägg
  • 3 Äpplen
  • 1 msk socker +
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 200 grader. Skär äpplena i bitar, lägg i en rund form. (Ca 23 cm i diameter) Strö över 1 msk socker. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten över äppelbitarna. Häll det kokande vattnet över kakan och ställ in i ugnen. Grädda ca. 30 min. När kakan är klar har ytan blivit nästan marängaktig. Låt svalna, pudra ev. med florsocker.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    5
    45 min
    8-10
    1
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (2)

    PinkLadie 1 september 2008

    Frasig yta! En älskade den, en vägrade ta om, resten tyckte sådär, så betyget blir 3. Kul som omväxling.

    visslarn 6 oktober 2010

    JÄTTEgod ju! Gjorde till min au pair-familj och den var borta när jag kom hem, så jag antar att de gillade den också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben