Lättfrusen tiramisu tårta

Serverar: 1 portioner

Leila gör så underbara skapelser och goda!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 msk florsocker
  • 500 g mascarponeost
  • 1 dl marsalavin
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 dl grädde
  • 2 skivor (färdigköpt) tårtbotten
  • 2 msk Amaretto
  • 3 msk espresso kaffe
  • Noblesse choklad till garnering
  • Instruktioner

    1. Separera gulor från vitor. Vispa gulor och florsocker poröst och blanda med mascarponeosten.
    2. Blanda i marsalavinet.
    3. Vispa vitor och strösocker till ett vitt skum.
    4. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ihop den med vitor och mascarponesmet.
    5. Lägg ena tårtbotten i en kakform med löstagbar botten, blanda amaretto med espresso och stänk hälften av den över kakan.
    6. Fyll på med hälften av smeten och lägg på nästa skiva tårtbotten, stänk den med resterande kaffeblandning.
    7. Fyll på med resten av smeten och frys tårtan i minst 5 timmar.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben