Lättlagad äppelkaka

Serverar: 4 portioner

Omtyckt efterrätt hemma hos oss.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 150 g mandelmassa
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl Kelda matlagningsgrädde
  • 2 ½ dl Kelda vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv mandelmassan. Rör ner citronskal och blanda med salt, ägg och grädde.
    2. Kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en smord pajform (ca 24 cm i diameter).
    3. Häll smeten över och grädda i mitten av ugnen i 25 min.
    4. Servera kakan ljummen med vaniljsåsen.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben