Lakritskladdkaka

Perfekt för lakritsälskaren!

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk sirap
  • 1 krm salt
  • 10-15 salta lakritsfiskar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Vispa ägg och socker försiktigt. Vispas det för hårt blir kakan inte lika kladdig. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Rör ned den torra blandningen i ägg- och sockerbunken. Blanda ner smöret och sirapen. Klipp ned lakritsfiskarna i lagom stora bitar. Smöra en springform (24 cm i diameter) och häll ner smeten. Grädda i 10-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Buspippi 18 april 2013

    Låter gott. Lägger det i min kokbok så jag kan prova den någon helg eller när vi får fikagäster nästa gång. Återkommer med betyg när vi provsmakat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben