Lakritskladdkaka

Tid: 50 minuter

Nytt recept. Precis lagom med lakritssmak, varken för lite eller för mycket. Lakritslinserna som används i receptet ser ut som svarta Nonstop, och är heltigenom av lakrits, med ungefär samma konsistens och smak som Lakrisal. Köpt i en godisaffär.

Ingredienser

  • 320 g ljust Muscavadosocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ½ dl flytande Smör- och Rapsolja
  • 30 st lakritslinser
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluftsugn, 200 grader om det är vanlig ugn). Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
    2. Krossa linserna i en mortel. Blanda de övriga torra ingredienserna i en skål. Smält fettet och lakritskrosset i en kastrull, och rör runt tills det mesta av krosset lösts upp (det gör inget om det inte är helt upplöst). Blanda äggen i skålen med övriga ingredienser. Rör ner lakritsfettet och blanda ordentligt - utan att vispa! Häll smeten i formen och ställ kakan mitt i ugnen och grädda i 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MillionDollarBaby 10 maj 2012

    Om jag skulle göra denna kaka skulle jag ta mörkt muscovadosocker, eftersom det har inslag av lakrits i smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben