Nytt recept.
Precis lagom med lakritssmak, varken för lite eller för mycket.
Lakritslinserna som används i receptet ser ut som svarta Nonstop, och är heltigenom av lakrits, med ungefär samma konsistens och smak som Lakrisal. Köpt i en godisaffär.
Ingredienser
320 g ljust Muscavadosocker
2 1/4 dl vetemjöl
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1 ½ dl flytande Smör- och Rapsolja
30 st lakritslinser
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluftsugn, 200 grader om det är vanlig ugn).
Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
- Krossa linserna i en mortel.
Blanda de övriga torra ingredienserna i en skål.
Smält fettet och lakritskrosset i en kastrull, och rör runt tills det mesta av krosset lösts upp (det gör inget om det inte är helt upplöst).
Blanda äggen i skålen med övriga ingredienser.
Rör ner lakritsfettet och blanda ordentligt - utan att vispa!
Häll smeten i formen och ställ kakan mitt i ugnen och grädda i 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Om jag skulle göra denna kaka skulle jag ta mörkt muscovadosocker, eftersom det har inslag av lakrits i smaken.