Hallon och lakritskladdkaka
Serverar:
14 portioner
Tid:
35 minuter
Mycket god kaka som en arbetskamrat bjöd på.
Ingredienser
3 ägg
175 g strösocker
200 g frysta hallon
190 g Kick lakritskola (10 stycken fint hackade)
150 g smör, smält
135 g vetemjöl (drygt 2 dl)
1 krm salt
ströbröd
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader.
Rör ihop ägg, socker, lakritskola och hallon. Tillsätt det smälta smöret och rör ned vetemjöl och salt.
Häll upp smeten i en smord och bröad rund form ( ca 22 cm) med löstagbar botten.
Grädda 16-25 minuter i 200 graders ugn, kontrollera med sticka. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Kyl ned och servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Liknande recept
Lakritskladdkaka med hallon
4
45 min
6
1
Hallon festmuffins
5
1
Cheesecake garnerad med hallon och blåbär
4.5
8-10
7
Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär
4.1
35 min
14
Polenta kaka med hallon
5
8-10
Spikes hallon och blåbär paj
4.5
1 h
6
2
Mayas Hallon Suprice
5
20 min
5-7
Hallon och rabarbersaft från Rostorp
6
Vaniljcupcakes med fluffy frosting & hallon
4.4
10
18
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!