Hallon och lakritskladdkaka

Serverar: 14 portioner

Tid: 35 minuter

Mycket god kaka som en arbetskamrat bjöd på.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 175 g strösocker
  • 200 g frysta hallon
  • 190 g Kick lakritskola (10 stycken fint hackade)
  • 150 g smör, smält
  • 135 g vetemjöl (drygt 2 dl)
  • 1 krm salt
  • ströbröd
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Rör ihop ägg, socker, lakritskola och hallon. Tillsätt det smälta smöret och rör ned vetemjöl och salt.
    3. Häll upp smeten i en smord och bröad rund form ( ca 22 cm) med löstagbar botten.
    4. Grädda 16-25 minuter i 200 graders ugn, kontrollera med sticka. Kakan ska vara kladdig i mitten.
    5. Kyl ned och servera med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben