Lakritskola

Serverar: 100 portioner

Lakritskola

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 500 g strösocker
  • 5 msk sirap
  • 2 msk flytande glukos
  • 30 g smör
  • 1 lakritsstång (krossas i mortel)
  • Instruktioner

    1. Alla ingredienser kokas ihop på ganska hög värme. Rör inte för ofta. Gör kolaprovet: Häll några droppar i en skål vatten. Forma till en kula. Känns den seg och vattnet förblir nästan klart, är kolan färdig. (en termometer skall visa 120°) Det tar ca 30-40 minuter.
    2. Bred ut den färdiga smeten i långpanna på smörat papper. Skäres eller klipps i bitar. Snurras in i papper.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sevasmia 11 december 2014

    Har kokat o kokat i över en timme... Men den segnar inte till. Har kommit upp i 120gr. Vad e fel???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben