Lakritspannacotta med hallon

Serverar: 4 portioner

Pannacotta med många smaker, lakrits, hallon och lime

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl socker
  • 2 gelantinblad
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 kick (mjuk lakritskola)
  • 4 msk vatten
  • Kompott
  • 1 pkt hallon
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde och socker med vaniljstången. Blötlägg gelatinbladen och låt stå i ca 5 minuter. Lägg gelantinbladen i den varma grädden så att de smälter.
    2. Rör i matlagningsyoghurt och fyll upp 4 st formar med hälften av smeten, ställ kallt.
    3. Hacka lakritsen grovt och koka upp med vattnet, rör hela tiden tills det smälter. Låt lakriten svalna av och fördela den sedan i formarna och fyll på med resten av smeten.
    4. Låt stå i kylen så att de stelnar.
    5. Koka upp vatten och socker till kompotten tillsammans med vaniljstången. Blanda i limeskal. Slå på ljummen sockerlag över hallonen och låt svalna. Servera med pannacottan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben