Lamm i dillsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god vardagsrätt.

Ingredienser

  • 1 kg Lammkött
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 8 dl vatten
  • 6 vittpepparkorn
  • 6 dillsjälkar
  • 6 dl buljong från lammköttet
  • 2 msk ättiksprit
  • 2 msk socker
  • 2 dl hackad dill
  • 2 tsk salt
  • ½ dl grädde
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten salt i en stor kartrull Koka köttet i ca 3 min.sjölj köttet och lägg det sen i en ren Kastrull.lägg sedan ner purjo,morot.dillsjälkarna. Ca 2 teskad salt per liter vatten. Koka i ca 40-60 minuter.
    2. Dillsåsen: Sila av buljongen. Smält smöret i en kastull Tillsätt mjölet. Tillsätt buljong lite i taget. Vispa med hela tiden. Häll i grädden. Häll i ättika och socker. Dill och salt . Lägg i lammkött och grönsakerna Servera med kokt potatis

    Liknande recept

    4.2
    5 min
    4

    Kommentarer (1)

    mammis 30 januari 2011

    Fantastiskt gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben