Lammburgare med aromsmör och myntabulgur

Serverar: 4 portioner

Saftiga burgare/biffar med en touch av syrligt citronskal som serveras med ett härligt aromsmör och fräsch bulgur.

Ingredienser

  • Myntabulgur
  • 1 dl bulgur
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 rödlökar
  • ½ dl färskpressad citronjuice
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • 2 msk olivolja
  • Aromsmör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 1 msk chilisås av ketchuptyp
  • 3 msk finhackad persilja
  • 3 msk finriven parmesanost
  • Biffar
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Dela körsbärstomaterna. Skala och strimla rödlöken. Blanda löken med citronjuice i en bunke. (finriv först skalet av citronen och lägg åt sidan) Låt stå och dra 10 minuter.
    2. Blanda ner kokt bulgur, tomater, hackad mynta och olivolja i lökblandningen.
    3. Vispa smör och pressad vitlök fluffigt med en elvisp. Blanda i finhackade soltorkade tomater, chilisås, finhackad persilja och finriven parmesanost.
    4. Blanda lammfärs, ägg, citronskal, salt och peppar. Rör till en smidig smet och forma till fyra burgare. Grilla eller stek burgarna i olivolja 3-5 minuter per sida i en stekpanna.
    5. Toppa burgarna med smöret och servera med myntabulgurn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben