Lammfärsbiffar med färskpotatisknyten och fetaostdressing

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Helt otroligt gott, går även att göra på vanlig köttfärs om man inte tycker om lamm.

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten (för att få en smidig och saftig smet)
  • Krydda (ex salt, vit-cayenne-och svartpeppar, vitlök timjan)
  • Potatisknyten
  • 400 g kall kokt färskpotatis
  • 4 gröna sparrisar
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 60 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • Fetaostdressing
  • 50 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lammfärsbiffar: Hacka timjan och vitlök fint. Lägg färsen i en rymlig bunke och knäck i ägget. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Forma till 4 stycken 150 g biffar.
    2. Potatisknyten: Skär ner potatisen, sparrisen, löken och paprikan i 2x2 cm bitar i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Vik ett aluminiumfolie-ark så att det bildar en påse. Fördela grönsakerna i 4 påsar och lägg i lite smör. Vik ihop så att det blir tätt och lägg dom sen på grillen i 5 minuter eller ugnen på 190 grader i cirka 5 minuter.
    3. Fetaostdressing: Smula ner fetaosten och riv ner vitlöken i crème fraichen. Blanda ihop och lägg i en skål. Krydda endast med lite färskmalen svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben