Lammfärspaj med tomatmix

Serverar: 6-8 portioner

En härligt färgglad paj med bl.a. svarta oliver, soltorkade marinerade tomater, paprika och fetaost och som garneras med cocktailtomater i blandade färger.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • ¾ dl pinjenötter
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk smör
  • 400 g lammfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 röd paprika
  • 10 svarta urkärnade oliver
  • 10 soltorkade marinerade tomater
  • 200 g fetaost
  • 1 dl riven ost
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Garnera med
  • Timjan
  • 250 g cocktailtomater, blandade färger
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Mät upp mjöl, pinjenötter och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.
    2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen, ca 30 minuter.
    3. Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
    4. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en stekpanna med smör tillsammans med lammfärsen. Salta och krydda med peppar och timjan.
    5. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skiva oliverna. Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda ner i färsröran. Fördela fyllningen i pajskalet. Strö över smulad fetaost och riven ost.
    6. Vispa samman ägg och mjölk i en bunke. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Garnera med timjan och cocktailtomater i olika färger.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    endrejukman 21 oktober 2010

    Vilket gradantal i ugnen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben