En härligt färgglad paj med bl.a. svarta oliver, soltorkade marinerade tomater, paprika och fetaost och som garneras med cocktailtomater i blandade färger.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
¾ dl pinjenötter
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk smör
400 g lammfärs
Salt
Svartpeppar
1 tsk timjan
1 röd paprika
10 svarta urkärnade oliver
10 soltorkade marinerade tomater
200 g fetaost
1 dl riven ost
Äggstanning
4 ägg
3 dl mjölk
Salt
Peppar
Garnera med
Timjan
250 g cocktailtomater, blandade färger
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
Mät upp mjöl, pinjenötter och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen, ca 30 minuter.
- Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en stekpanna med smör tillsammans med lammfärsen. Salta och krydda med peppar och timjan.
- Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skiva oliverna. Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda ner i färsröran. Fördela fyllningen i pajskalet. Strö över smulad fetaost och riven ost.
- Vispa samman ägg och mjölk i en bunke. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Garnera med timjan och cocktailtomater i olika färger.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Vilket gradantal i ugnen?