Färserade bifftomater

Serverar: 4 portioner

Fyllda tomater sköter sig själva i grytan. Smakerna framträder bättre när de får stå och sjuda ihop en stund. Byt ut nötfärsen till quornfärs för vegetariskt alternativ. 480 kalorier per portion 31 g fett 33 g protein 15 g kolhydrater

Ingredienser

  • 8 stora och mogna bifftomater
  • 1 tsk råsocker
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Mald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem med en sked. Mixa locken med tomatkött, 1 krm salt och 1 tsk socker. Strö lite salt och socker i de urgröpta tomaterna. Hacka lök och vitlök.
    2. Blanda löken med färsen, 3 krm salt, 2 krm peppar, ägg, ströbröd och persilja. Fyll tomaterna med färsen. Hacka bladsellerin och stek i olja i en panna. Lägg över i en skål.
    3. Bryn de fyllda tomaterna med färssidan ner i en gryta. Vänd dem försiktigt. Lägg ner bladselleri och tomatmixen. Låt sjuda 45 minuter. Häll på lite extra vätska, vatten eller tomatsås om du vill ha mer sås till rätten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben