Grekisk lammfärspaj

Serverar: 4 portioner

Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 gram smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllningen
  • 250 gram lammfärs
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 rödlök
  • 50 gram oliver (svarta)
  • 50 gram soltorkade tomater
  • 50 gram babyspenat (färsk)
  • Salt
  • Peppar
  • Äggsmeten
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Förbered och tillaga pajskal i god tid, 2 timmar eller mer i förväg. Förgrädda i 200°C.
    2. Skala och finhacka vitlök. Skala rödlök och skär i tunna strimlor. Sätt sedan ner ugnen på 175°C. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i färs, lök och vitlök.
    3. Salta och peppra. Stek tills färsen blivit brun. Finfördela färsen med en trägaffel.
    4. Hacka oliver och soltorkade tomater. Blanda detta och spenat i färsen. Fördela färsen i pajskalet. Häll på äggsmeten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben