Lammköttbullar i currysås

Serverar: 3-4 portioner

Lamm och curry är bland det godaste som finns...tycker jag och det här är inget undantag.

Ingredienser

  • Köttbullarna
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 3-4 msk ströbröd
  • 1 lök
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • 3-4 msk färsk koriander
  • mald koriander
  • mald chili
  • mald spiskummin
  • mald gurkmeja
  • 1 tsk socker
  • Sås
  • 1 stor lök
  • 2 klyftor vitlök
  • matolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3-4 msk gul currypasta
  • vatten
  • Instruktioner

    1. Köttbullarna: Hacka lök, vitlök och färsk koriander. Vispa upp ägget, och blanda med ströbrödet.
    2. Blanda ner alla andra ingredienser - kryddor efter tycke och smak. Rulla till små fina köttbullar och lägg åt sidan.
    3. Sås: Kör lök och vitlök en i matberedare tills det är mosigt. Fräs i lite matolja i 10 minuter på svag värme. Tillsätt currypastan och höj värmen.
    4. Fräs ett par minuter, och häll sedan på kokosmjölk. Späd med lite vatten, och koka ca 10 minuter.
    5. Lägg försiktigt ner köttbullarna, och rör inte om förrän de har fått lite färg. Späd ev. med mer vatten om det behövs för att täcka dem, och koka i ca 10 minuter.
    6. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben