Lammkotlett i folie

Serverar: 4 portioner

En riktig höjdare ett måste till påsk

Ingredienser

  • 600 g lammkotlett
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kryddpeppar
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ tsk mejram
  • ½ tsk salvia
  • ½ tsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal av
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Blanda samman smör med salt, peppar, örtkryddor vitlök och rivet citronskal.
    3. Lägg köttskivorna på folieark och fördela kryddsmöret på köttet. Vik ihop folien kring köttet till portionspaket. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och ställ in i ugnen 45-60 min beroende på storleken på lammkotletterna (det går även bra att göra på lammskivor, stek rygg och bog)
    4. Servera gärna med bakad potatis som kan göras samtidigt i ugnen med köttet. Låt var och en öppna sitt eget paket. Råkost sallad är ett gott tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben