Lammkotletter med kanelkryddad tomatsås och aubergine- och squashgratäng

Serverar: 2 portioner

Precis som i Grekland får tomatsåsen god smakbrytning av kanel.

Ingredienser

  • 8 enkla eller 4 dubbla lammkotletter (ca 300 g)
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2½ dl krossade tomater
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk hackad oregano eller persilja
  • Gratäng
  • 1 aubergine (ca 300 g)
  • 1 squash (ca 250 g)
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk olivolja
  • 50 g fetaost (max 16% fett)
  • Tillbehör
  • 50 g baguette per person
  • Instruktioner

    1. Gratäng: Sätt ugnen på 225 grader.- Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och låt dem rinna av ordentligt. Skär squashen i skivor.
    2. Varva aubergine- och squashskivor i en ugnssäker form. Strö citronskal och salt emellan. droppa över oljan och smula över fetaosten. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
    3. Skär bort fettet från kotletterna och skär ett par snitt i kanterna. Stek dem ca 1 minut per sida i oljan. Krydda med salt och peppar. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Lägg dem bredvid kotletterna och häll över de krossade tomaterna. Rör ner kanel, vinäger och socker. Låt kotletterna puttra under lock ca 5 min. Strö över oregano eller persilja.
    4. Servera kotletterna med tomatsåsen, gratängen och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben