Lammkotletter med örtsås

Serverar: 4 portioner

Lammkött kan man laga mycket gott av, så det borde vi äta oftare. Den här rätten passar både vid festliga tillfällen och till vardags.

Ingredienser

  • 4 lammkotletter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • ½ tsk salt eller örtsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Sås
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2½ dl creme fraiche
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ tsk dragon
  • ½ tsk körvel
  • ½ tsk provencalsk kryddblandning
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Snitta ev kotletterna i kanten, annars buktar de sig vid stekningen. Gnid in dem med den pressade vitlöksklyftan. Stek kotletterna i matfettet i en stekpanna 3-4 min på varje sida. Salta och peppra.
    2. Lägg upp kotletterna på serveringsfat. Täck med folie och håll dem varma.
    3. Blanda vatten och mjöl i en redningsbägare, Häll det i en kastrull. Häll i creme fraiche och låt koka sakta några minuter.
    4. Tillsätt den hackade persiljan, dragon, körvel, örtsalt och denprvecalska kryddblandningen. Låt såsen sjuda några minuter.
    5. Smaka av och krydda ev med salt och peppar. Häll såsen vid sidan av kotletterna och servera.
    6. Serveringsförslag: Klyftpotatis, kokta morötter och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben