Lammpita med dillyoghurt

Serverar: 4 portioner

I de krispiga pitabröden vilar lammfärs smaksatt med apelsin och kummin. Till det en len yoghurtsås med dilltoner.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 1 msk matlagningsolja
  • 600 g lammfärs
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • ½ tsk mald kummin
  • 1-2 dl kokta kikärter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 pitabröd
  • 4-8 salladsblad
  • 1 rödlök, skivad
  • 8 apelsinklyftor
  • Dillyoghurt
  • 3 dl tjock eller avrunnen yoghurt
  • ½ dl finhackad dill
  • 1 vitlöksklyfta, skalad, pressad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Gör först dillyoghurten. Blanda yoghurt, dill och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
    2. Gör därefter färsen. Skala och hacka den gula löken. Häll olja i en stekpanna och lägg i färs, lök, apelsinskal, chili och kummin. Blanda och bryn i 6-7 minuter.
    3. Häll kikärterna i ett durkslag. Skölj dem i i kallt vatten och låt rinna av väl. Blanda ner kikärterna i färsen och hetta upp. Smaka av med salt och peppar.
    4. Rosta pitabröden i en brödrost eller stek dem på ett grilljärn på spisen. Skär en ficka i varje bröd och fyll med sallad, färs, rödlök och dillyoghurt. Garnera med apelsinskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben