Squashbiffar med dillyoghurt

Serverar: 2 portioner

Saftiga, vegetariska biffar som serveras med en frisk dillyoghurt. Tänk på att ge biffarna ordentlig yta innan du vänder dem, så håller de ihop bättre. 380 Kcal/Portion

Ingredienser

  • ½ squash, grovriven, 200 g
  • ½ vitlöksklyfta, riven
  • 2-3 soltorkade tomater, hackade
  • 1 salladslök, finstrimlad
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 50 g fetaost, smulad
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 3 msk ströbröd, gärna av majs
  • 1 litet ägg
  • Salt
  • Peppar
  • ½ msk rapsolja till stekning
  • Dillyoghurt
  • 3/4 dl matyoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk hackad dill
  • ½-1 tsk senap
  • Tillbehör
  • Körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Krama ur vätskan av den rivna squashen. Blanda det rivna med alla övriga ingredienser utom oljan. Klicka ut 4 biffar direkt i oljad varm stekpanna och stek på medelvärme ca 3 minuter per sida.
    2. Blanda yoghurten med kryddor och smaka av med senap.
    3. Servera biffarna nystekta med dillyoghurt och körsbärstomater.

    Liknande recept

    5
    35 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben