Kryddig oxfìlé med dillyoghurt

Serverar: 4 portioner

En riktig festrätt. Oxfilé på yoghurtröra med vitlök och dill.

Ingredienser

  • 400 g oxfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 tomat
  • 2 msk smör- och rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 3 dl Arla Köket medelhavsinspirerad matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i stora bitar. Kärna ur paprikan. Skär paprika och tomat i små tärningar. Bryn köttet i smör- och rapsolja i en stekpanna. Rör i paprika och tomat. Rör i tomatpuré, salt, peppar och fond. Låt allt fräsa 1 min under omrörning.
    2. Rör ihop yoghurt, vitlök, salt och dill. Bred ut det på ett uppläggningsfat. Lägg kött och grönsaker ovanpå i en sträng på mitten. Servera med ris, bulgur eller couscous.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben