Squashbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Vegetariska biffar.

Ingredienser

  • 500 g squash, ca
  • 4 dl majskorn från burk
  • 10 cm finstrimlad purjolök
  • 1 röd chilipeppar
  • 2 ägg
  • 6 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • 2 avokado
  • Ev blad av färsk koriander
  • Citron eller limeskivor
  • Ev gräddfil
  • Instruktioner

    1. Riv squashen på rivjärnets grövsta sida. Lägg i en sil och pressa ut lite av vätskan om rivet känns blött.
    2. Blanda strimlorna med majs, purjolök, finhackad chilifrukt, ägg, vetemjöl, salt och peppar.
    3. Värm en stekpanna med lite matfett och klicka ut 2-3 biffar åt gången. Stek på medelvärme ca 5 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg.
    4. Skiva avokadon, pressa över lite citron och strö ev över korianderblad.
    5. Servera biffarna med avocado citron- eller limeklyftor att pressa över biffarna och ev gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vikkat 30 mars 2012

    Det blev riktigt gott! kommer att laga det flera gånger! :) fast jag skulle inte använda citron nästa gång....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben