Lammrulle

Serverar: 4 portioner

Tillsammans med svamp och rökt lammkött blir det perfekt picknickmat!

Ingredienser

  • 200 g svamp, t ex karljohansvamp eller skogschampinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 50 g naturell färskost
  • 200 g rökt lammstek, fårfiol, ren- eller älgstek
  • 50 g ruccolasallad
  • Äppelpesto
  • 1 äpple
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g riven parmesanost
  • 50 g ruccolasallad
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Äppelpesto: Kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Mixa äppelbitar, nötter, parmesanost och ruccolasallad i mixer eller matberedare. Tillsätt oljan i en fin stråle. Smaka av med salt.
    2. Ansa och skär svampen i skivor. Stek svampen i en stekpanna tills all vätska har försvunnit. Tillsätt smör och stek ytterligare ca 3 min tills svampen fått fin färg och all vätska kokat in. Krydda med salt. Låt svalna. Skala och skiva potatisen.
    3. Bred tunnbröden med färskosten och fördela potatis, svamp, rökt kött, ruccolasallad och äppelpesto över. Rulla ihop och linda in rullarna i aluminiumfolie. Ta med rullarna på picknick.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben