Fylld lammrulle

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

En god lammrätt

Ingredienser

  • 2 kg urbenad lammstek
  • 25 g smör
  • 1 kruka färsk timjan, mejram eller rosmarin
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Lägg lammsteken på skärbräde med köttsidan uppåt. Bred ut ett lager mjukt smör och 2-3 pressade vitlöksklyftor och hackade kryddor. Krydda med salt och peppar. Rulla ihop som en rulltårta och bind ihop med krympt bomullsgarn. Om rostbiff eller fransyska används, skär med vass kniv en ficka och fyll med smörblandningen. Lägg köttet i en ugnsfast form och stek i 1 ½ timme eller tills köttermometern visar 75°. Servera köttet skuret i skivor tillsammans med Gyllene låda och/eller Skördesallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben