lammbringa med balsamicosås

Serverar: 10-15 portioner

God rätt till julbordet som klimatvänligt alternativ till rullsyltan. Mängden är beräknad till julbord - vi har väldigt, väldigt många rätter på julbordet och då räcker det till 25 personer.

Ingredienser

  • 2 benfria bringor av lamm (helst från frigående får nära havet så att de blivit "försaltade")
  • smör att steka i
  • 5 dl trattkantareller
  • 1 stor purjolök i strimlor
  • 1 citron
  • 1 ask djupfryst persilja
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 2 dl balsamvinäger
  • 2 dl rödvin
  • 6 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Fräs trattkantareller med lök i några msk smör tills purjolöken slaknar. Krydda med salt och peppar. Tillsätt skalet av 1 riven citron samt en ask frusen persilja. Lägg slaksidorna med de tunna delarna omlott. Bred ut svampblandningen. Rulla ihop och bind om med steksnöre. Stek i ugnen 200 grader tills innertemperatur 72 grader.
    2. Koka ihop ingridienserna till såsen låt den reduceras till halva mängden.
    3. Skär upp lammrullen när den svalnat; serveras som kallskuret på julbordet med såsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 6 december 2014

    Jag har gjort denna rulle två gånger nu. Andra gången tillsattes 200 g fläskfärs till smeten för att få en matigare rulle. Jag strödde också över hel rosépeppar innan bringan rullades ihop. Stektes i lägre temperatur under längre tid, ca 125 grader för att få ett mörare kött.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben