Grytfilé med rödvins- och balsamicosås

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Prova även att göra såsen med den krämiga hallonbalsamicon, gott till all sorts grillat fläskkött.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 2 ½ dl vatten
  • 3/4 msk oxfond med rödvin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl av fonden
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 3/4 msk mörk maizenaredning
  • 1 msk mörk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken grovt. Bryn fläskfilén runt om i en gjutjärnsgryta. Salta och peppra. Tillsätt lök, timjan, vatten och fond. Låt den puttra under lock i 20 minuter.
    2. Ta upp fläskfilén och håll den varm i aluminiumfolie. Sila fonden och mät upp 2 dl. Blanda fonden med timjan, grädde och rödvin i en såskastrull.
    3. Koka upp tillsätt balsamvinäger och redningen och koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben