Salviakotletter i ljuvlig balsamicosås LCHF

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Fruktansvärt god sås!

Ingredienser

  • Smör att steka i
  • ca 1 kg kotletter (eller valfritt annat kött)
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g färska champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk soja
  • 2 dl créme fraiche
  • 1-2 tsk Salvia (obs viktigt)
  • Instruktioner

    1. Bryn kotletterna helt färdiga i smör. Salta, peppra och lägg åt sidan.
    2. Bryn champinjoner och finhackad vitlök i smör. Lägg över i stor gryta. Smula buljongtärningen över svampen, häll över grädde, cremé fraiche, fond, vatten, balsamico och salvia. Låt allt puttra en stund.
    3. Lägg i kotletterna och låt alltsammans puttra ett tag till.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    christincarlsson 13 maj 2011

    Super gott.

    lena4 4 mars 2012

    Håller med att såsen va supergod. Blev en jättegod måltid som jag kommer att tillverka igen. Betygsätter den med en femma.

    Shoutoutloud 19 mars 2012

    blir även jättegod med fläskfilé!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben