Balsamicosås

Serverar: 4 portioner

En mycket enkel och god balsamicosås. Men såsen kan faktiskt kräva rätt så mycket socker, beror på hur syrlig sås man vill ha, samma med maizenan, beror på hur tunn eller tjock sås man vill ha.

Ingredienser

  • 3 dl kalvfond (vatten+koncentrat)
  • 1-2 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk balsamvinäger
  • Mörk maizena redning
  • 1 klick smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Socker (jag tar rätt så mycket , smaka er fram)
  • Instruktioner

    Koka upp kalvfond, vatten, rödvin och balsamvinäger, salt och peppar, koka i ca 5 minuter. Vispa ner sockret, red av med maizena och vispa tillslut ned en klick smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Luis 13 februari 2008

    Hej!! Har provat en rätt så likt sås någon gång tidigare av en annan vän till mig och blev helt galen i den. Jag tror däremot inte att det är exakt samma sås då han hade nog inte vin i den men det ska bli väldigt spännade att prova det. Om denna är lika god som den andra.......då blir jag myyyyycket glad och myyyyycket tacksam. Hälsningar Luis

    hillan66 13 mars 2010

    Mmmmmmm så god såsen blev! Vi åt oxfilé med såsen till och såsen var verkligen pricken över i:et ...Tack så mycket! Den kommer jag att göra många gånger! En klar femma!!

    dolores 28 maj 2010

    Väldigt god, kommer absolut att göra den igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben