Lammstek på potatisbädd

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Ännu ett favoritrecept.

Ingredienser

  • ca 1 kg lammstek med eller utan ben
  • Timjan
  • Vitlök
  • Salt
  • vitpeppar
  • Olivolja
  • 1 - 1½ kg potatis
  • Flingsalt
  • 3 - 5 dl grönsaksfond
  • ev ½ - 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 - 200 gr Torka av lammsteken Smörj en form med olivolja 2-4 klyftor vitlök sticks in i steken Gnid in lime i steken om så önskas Gnid in salt, peppar och torkad timjan Lägg steken i formen sätt in i ugnen i 45 min
    2. Under tiden skala potatis och skär i skivor Ta en större plåt med höga kanter smörj med olivolja lägg i potatisen. Om du vill ha mer vitlök pressa klyftor över potatisen Slå på grönsaksbuljongen flingsalt strös över. Lyft över lammsteken ovanpå potatisen och sätt in i ugnen i 45 min Servera med sallad och ett gott rött vin t ex Monti Garbi

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 23 februari 2008

    Det var jättegott. Jag ökade vitlöken till 6 stycken. När jag hade skivat köttet så lade jag det på potatisen, som jag hade hällt lite grädde på, sen in i ugnen ca 10 minuter till..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben