Lat-Majas äpplepaj

Serverar: 4 portioner

Med sin friska smak är äpplet oersättligt i en mängd kalla och varma efterrätter!!!

Ingredienser

  • 4 stora fasta matäpplen
  • Socker
  • Kanel
  • ½ dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl malen mandel med ett par bittermandlar
  • 1 hg smör
  • Grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    Skala och skiva 4 stora äpplen och lägg dem i en smord form. Strö på socker och gärna också lite kanel (om ni tycker om den brytningen). Hacka sen ihop en deg av socker, vetemjöl, mandel och smör. Strö den gryniga massan över äpplena och grädda pajen i medelvarm ugn tills degen fått färg och frukten känns mjuk. Servera med vispad grädde eller vanlijsås.

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    6-8
    7
    4.3
    30 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben