Late night caves

Krämfylld pajgrotta av rabarber och jordgubbar med en crème fraiche och kardemummakräm.

Ingredienser

  • Pajskalet
  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllningen
  • 200 g rabarber
  • 200 g jordgubbar
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Kardemummakräm
  • 4 dl crème fraiche
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk gammaldags vaniljsocker
  • 1 tsk florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ägg ca (2 min). Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och rör ner smör och äggsmeten (ca 3 min). Tryck ut smeten i portionsformar, ställ kalt i ca 20 min, (tid ca 25 min). Sätt på ugnen 225 grader, tärna rabarber (ca 2 min) tärna jordgubbarna (ca 2 min).
    2. Täckbottnarna med frukten (ca 1 min). Blanda gräddfil, socker, vaniljsocker och ägg och fördela röran i formarna över frukten (ca 2 min). Grädda i nedre delen av ugnen på i ca 15 min, låt svalna lätt. (ca 15-16 min). Blanda creme fraiche, strösocker, kardemumma och vaniljsocker till en kräm, vispa den tjock. (ca 2 min) ställ kallt till serveringen.
    3. Servera med lite jordgubbar som garnityr och florsocker. (ca 4 jordgubbar, 1 tsk florsocker).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben