Lata grahamsrutor

Serverar: 30 portioner

Precis som rubriken säger så är det ett bröd att baka för den late.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 25 g smör
  • 1½ tsk salt
  • 2 msk honung eller sirap
  • 250 g Kesella mager kvarg
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 12-13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i 30-45 min.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa ca 20 min.
    3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Ta ut brödet och lägg det på ett galler. Låt brödet kallna under bakduk.
    4. Vid servering låt var och en bryta av sin bit.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Annamittimaten 3 mars 2009

    Supergoda och så lätta att baka. Familjens favorit

    essim 17 mars 2009

    Lättbakat och kanongptt bröd. Detta bakar jag gärna fler gånger. Minskar dock alltid socker/honung/sirap till 1 msk. Jag hade i 2 msk kummin för det gillar vi.

    LouJoh76 12 april 2010

    Det var verkligen lätt att baka och så men jag tyckte smaken var lite tråkig... ska kanske testa med kummin som nämdes i föregående inlägg. :)

    Tinak 11 februari 2012

    Jättegoda även bakat dem med brödkryddor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben