Tyskinfluerad potatissallad

Serverar: 4-5 portioner

Matig och pikant sallad för varma, lata sommardagar. Servera den med ett gott bröd. En sval öl passar bra till.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 dl gröna ärter, kokta
  • 1 dl ättiksgurka, grovhackad
  • ½ rödlök, finhackad
  • 200 g kokt skinka, i strimlor
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen med skal. Låt svalna, skala och skär den i mindre bitar. Dela äggen i kvartar.
    2. Blanda alla ingredienser utom såsen i en salladsskål. Rör ihop gräddfil och majonnäs och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
    3. Förvara i kyl några timmar så smakerna får mogna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben