Grahamsrutor

Serverar: 24 portioner

Enkelt matbröd i långpanna.

Ingredienser

  • 50 gr jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 25 gr matfett
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 1 burk kesella, 250 gr
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ca 13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Häll över lite vatten och rör om tills jästen löser sig. Tillsätt resten av vattnet, mjukt matfett, salt, sirap, kesella, grahamsmjöl och vetemjölet. Arbeta degen väl, 5 minuter i maskin, och låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla eller platta ut degen i en stor smord långpanna, 30x40 cm. Strö över grahamsmjöl och skär degen i rutor med vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225° ca 15 minuter. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben