Grahamsrutor

Serverar: 30 portioner

Frestande till frukost! Saftiga grahamsrutor!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk, 37 grader
  • 25 g matfett
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 250 g kesella lätt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Häll mjölken över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Klicka i matfett och tillsätt salt, sirap, kesella, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
    2. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 min.Ta upp och kavla eller platta ut lika stor som plåten. Lägg plattan i en bakpappersklädd långpanna. Skåra den med kniv i rutor och pudra över mjöl.
    3. Jäsa i 30 min. Grädda i 225 grader ca 20 min.
    4. Lycka till

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    annskipannski 3 februari 2008

    Mycket gott bröd! *mums* Det kommer jag göra fler gånger...

    anna78 19 april 2008

    Dessa är jättegoda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben