Saftigt och gott bröd med potatis i degen, som ger brödet must och smak.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl ljummen lättmjölk
400 g kokt pressad potatis
½ msk salt
1 msk olja
5 dl grahamsmjöl
Ca 7 dl vetemjöl
Solrosfrön
Instruktioner
- ugn 225
- Rör ut den smulade jästen i ljummen mjölk. Tillsätt potatis, salt, socker, olja, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 40 min. Ta uppdegen på mjölat bakbord och knåda den. Lägg degen i en bakpapperklädd långpanna ca 30x35 cm. Kavla eller kläm ut degen och skåra rutor. Pensla med vatten och strö på solrosfrön. Jäs i ca 30 min. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Bryt isär rutorna.
Liknande recept
Kommentarer (0)