Grahamsrutor

Serverar: 30 portioner

Saftigt och gott bröd med potatis i degen, som ger brödet must och smak.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummen lättmjölk
  • 400 g kokt pressad potatis
  • ½ msk salt
  • 1 msk olja
  • 5 dl grahamsmjöl
  • Ca 7 dl vetemjöl
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    1. ugn 225
    2. Rör ut den smulade jästen i ljummen mjölk. Tillsätt potatis, salt, socker, olja, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 40 min. Ta uppdegen på mjölat bakbord och knåda den. Lägg degen i en bakpapperklädd långpanna ca 30x35 cm. Kavla eller kläm ut degen och skåra rutor. Pensla med vatten och strö på solrosfrön. Jäs i ca 30 min. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Bryt isär rutorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben