Några matskedar vetekli om dagen är bra för magen. Ett bra och gott sätt att få i sig vetkli är att ha det i eller på sitt frukostbröd. Dessa grahamsrutor är både nyttiga och goda
Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
2 msk honung
1 tsk salt
5-6 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl
Vetekli
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm fingervarmt.
- Lös jästen i degvätskan.
- Tillsätt honung, salt och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
- Kavla ut degen till en 1 cm tjock degplatta och skär ut 20 rutor. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Låt jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla rutorna med vatten och strö på vetekli.
- Sätt in i ugnen. Sänk värmen efter 5 minuter. Grädda totalt i 10-12 minuter.
- Låt svalna på galler
Liknande recept
Kommentarer (0)