Grahamsrutor med vetekli

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Några matskedar vetekli om dagen är bra för magen. Ett bra och gott sätt att få i sig vetkli är att ha det i eller på sitt frukostbröd. Dessa grahamsrutor är både nyttiga och goda

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 5-6 dl grahamsmjöl
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Vetekli
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke.
    2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm fingervarmt.
    3. Lös jästen i degvätskan.
    4. Tillsätt honung, salt och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.
    5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
    6. Kavla ut degen till en 1 cm tjock degplatta och skär ut 20 rutor. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
    7. Låt jäsa i 30 minuter.
    8. Sätt ugnen på 250 grader.
    9. Pensla rutorna med vatten och strö på vetekli.
    10. Sätt in i ugnen. Sänk värmen efter 5 minuter. Grädda totalt i 10-12 minuter.
    11. Låt svalna på galler

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben